De elektrische fiets is onmisbaar geworden

Als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen én beter voor het milieu te zorgen, overweeg dan eens een elektrische fiets.Met de e-bikes bespaar je op benzinekosten en je hoeft geen OV-kaart te kopen. Ook zijn de e-bikes goed voor het klimaat, aangezien er geen uitlaatgassen aan te pas komen. Fietsen is ook nog eens goed voor je gezondheid! Het is een lichte cardio workout die helpt bij het verbranden van calorieën en het verbeteren van uithoudingsvermogen. Bovendien kan regelmatig fietsen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dus waar wacht je nog op? Spring op die e-bike en show iedereen wat jij kan! De elektrische fiets is nog hartstikke praktisch ook. In deze blog gaan we het hebben over een paar praktische voordelen van de elektrische mamafiets en de hybride fiets.

De elektrische mamafiets is de oplossing voor het drukke bestaan van een huismoeder

Het fijne om in Nederland op te groeien is dat je alles tot je beschikking hebt. Als klein kind kun je vertrouwen op goede educatie, een groot aanbod aan verschillende soorten sporten. En qua muziek instrumenten, kun je het zo gek niet noemen en het is beschikbaar. Veel ouders en kinderen maken hier natuurlijk gretig gebruik van. Maar wat nu te doen als je één, twee of soms wel drie kinderen hebt. Het is aardig wat werk om het allemaal rond te breien. Het ene kind moet je naar school brengen, terwijl de andere nog bij de peuterspeelzaal zit. In de middag gaat de ene wellicht naar voetbaltraining, en de andere naar gitaarles. Het kan allemaal best vermoeiend zijn als je dit allemaal op een normale fiets moet doen. Mocht je een auto voor de deur hebben staan, kun je deze natuurlijk gebruiken. Maar dit loopt al snel weer in de kosten qua benzineprijzen, en moeder natuur zit ook niet op al die CO2 uitstoot te wachten. De elektrische moederfiets is de oplossing! Het heeft geen CO2 uitstoot,het bespaart gigantisch veel energie en het is lekker snel. 

Wat is nou precies een hybride fiets?

Een hybride fiets is eigenlijk het perfecte voorbeeld van de combinatie tussen een sportfiets en een stadsfiets. De hybride fiets is ideaal voor lange afstanden en wordt daarom ook vaak gebruikt voor fietsvakanties. Een kenmerk van de hybride fiets is dat het veel versnellingen heeft, namelijk tussen de 21 en 30 versnellingen.Dit geeft veel mogelijkheden wanneer je door de bergen fietst.